Om Oss

Välkommen till

Sagalyckans Kennel

Shetland Sheepdog

Kontakt:

Jenny Mild

sagalyckans@yahoo.se

070-514 19 29

I vår familj har det alltid funnits hundar!

För min del väcktes intresset av hundar väldigt tidigt.

När jag fyllde tio år blev jag bortlurad av mina föräldrar med ursäkten att vi skulle hälsa på bekanta. När vi väl kom fram fick jag veta att jag fick välja en valp som födelsedagspresent. Det var inte det lättaste valet när jag blev överfallen av åtta stycken galna Golden Retriever valpar. Självklart valde jag den största och galnaste av dem alla och det har jag aldrig ångrat. Amigo som han hette blev min följeslagare under elva år.


1998 kom Collietiken Selma in i mitt liv. Hon har alltid varit en viktig del av familjen och en underbar träningskompis. När jag började fundera på att köpa en till hund föll valet väldigt enkelt på Shetland Sheepdog. En underbar ras som är pigg och alert på allt.

2006 kom den första sheltien in i familjen. Rasen känns som en fullträff och sedan dess har det blivit några till. Våra shelties är framför allt sällskapshundar men även tränings- och tävlingskompisar.


Jag, min man Robert och våra fyra barn bor på landet utanför Nynäshamn. Jag som har denna kennel heter Jenny och kennelns namn "Sagalyckans" kommer från min hund Saga och det uttryck som shelties ger, lycka helt enkelt!